Staat Microsoft binnenkort partner-naar-partner NCE transfers toe?

Benny Rossaer, 18/04/2024

Volgens een artikel op crn.com zal Microsoft dit kwartaal nog een aanpassing uitvoeren aan het NCE-systeem (“New Commerce Experience”) waarbinnen Microsoft 365 licenties al enkele jaren verhandeld worden.

Het gaat over een vaak gevraagde aanpassing, namelijk de mogelijkheid om een Microsoft 365 NCE subscription te verhuizen van de éne partner naar de andere.  In de praktijk wil dat zeggen dat je licenties makkelijk zal kunnen verhuizen van bv. je oude distributeur naar Smartworx, zonder dat je hiervoor moet wachten op de einddatum van de subscription.

Wat de billing betreft, zou Microsoft alles achter de schermen regelen.  Bij maandelijkse billing zal de “oude” partner geen facturen meer krijgen; is er een jaar vooruit betaald, zal de oude partner een credit krijgen en de termijn opnieuw gefactureerd worden aan de nieuwe partner.  De annulatietermijn van 7 dagen zou niet opnieuw beginnen na een transfer.

Deze aanpassing zou ook een oplossing kunnen zijn voor het overzetten van Microsoft 365 Enterprise SKU’s met Teams inbegrepen.  Deze “oudere” SKU’s zijn niet meer nieuw te bestellen.  Op deze manier kan een eindklant toch zijn incl.-Teams subscriptions behouden bij het overschakelen naar een andere partner.

Een dergelijke aanpassing zou wel wat meer flexibiliteit in de markt brengen, en is dus zeker iets dat we met Smartworx verwelkomen.  Natuurlijk gaat dit nog over informatie die nog niet officieel door Microsoft is bevestigd; neem het dus allemaal nog met een korreltje zout.  Uiteraard houden we jullie op de hoogte bij verdere ontwikkelingen!